Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči od 2005

25. 7. 2007

Znovuzaložení Mladých hasičů

V roce 2005 se daly do hromady Lenka Pěnčová s Bárou Šimonovou-Linkovou a obešly Hoštice, aby zkusily složit družstvo mladých hasičů a povedlo se. Družstvo mělo 11 členů a hned v prvním roce se zúčastnilo branné soutěže. Mladší skončily na 5. místě a starší na místě 13. Soutěž pak pokračovala na jaře hasičskými disciplinami a tam se ukázala zkušenost soupeřů a tak naši " Soptíci" skončili na celkovém posledním místě. Děti však mají chuť k práci i k tréninku a to je to hlavní.

Obrazek


Rok 2006 byl pro Soptíky těžký, neboť vedoucí Bára porodila těsně před brannou soutěží a tak děti musely podzim vypustit a body jim pak na jaře chyběly. Přesto to nevzdaly a bojovaly dál . Štafetu požárních dvojic zvládly dobře a 4x 60 metrů také. Útok i s chybou dodělaly v celku rychle a tak poskočily na krásné 10. místo v kategorii starších.

Obrazek

V roce 2007 zkusily také pohárovou soutěž, ale vinou techniky útok nedodělaly. Naznačily však veliké zlepšení a tak je teď na nás dospělých, abychom jim obstarali potřebné soutěžní vybavení.

Již druhým rokem se pět našich soptíků začátkem července zůčastnilo hasičského tábora v Rakovicích a moc se jim tam líbylo. Na památku obdrželi pamětní list.

Obrazek

Obrazek

14. července zorganizoval Pavel a Bára nejen pro děti výlet na Boubín. Sešlo se 10 dětí a 5 dospělých. Počasí nám přálo, a tak se výlet vyvedl moc dobře.

Obrazek


20.listopadu vyrazily deti společně s Bárou a Lenkou na brannou soutěž do Bavorova. Pepan všechny naložil do auta a společně ještě s Milanem a Pavlem vyrazili na soutěž. Přijel tam i Címa s transparentem. Od rána byla hrozná zima a tak to měly děti moc těžké. Přesto mladší zabojovaly a zkončily na krásném 8. místě. Povedla se jim hlavně střelba a to zásluhou Pavla a Oty byly prý z mladších nejlepší. Starším se soutěž ale nepovedla a tak zkončily na 17. tedy posledním místě. Doufejme, že ví kde udělaly chyby a že je příště napraví a to hned na jaře, kdy jejich zápolení pokračuje hasičskými disciplinami.

Obrazek


 

Náhledy fotografií ze složky fota z akcí mladých