Jdi na obsah Jdi na menu
 


soutěže 2009

14. 6. 2009

   Soutěže SDH Hoštice v roce 2009

Obvodní soutěž se konala na fotbalovém hřišti v Nišovicích. Stovky jsme součtem 4 časů bezkonkurenčně vyhráli a útok na klasickou mašinu ( 12) v konkurenci silnějších mašin jsme zvládli dobře a tak 3. místo bylo výborné. Nišovice s 15 a  i Přechovice s dvoulitrem byli před námi. Celkové  3. místo se stejným počtem bodů (4) jako 1.a 2. bylo tedy pro nás úspěch.

   Okresní soutěž se konala na krásném tartanovém stadionu ve Strakonicích. Sjelo se pouze 8 družstev. Opět se naši rozhodčí v celém kraji dohodli o nepovolení obuvi, která je na tyto povrchy samozřejmostí ( tretry ) a tak soutěž vypadala podle tohoto rozhodnutí. Zapršelo, dráha i překážky byly mokré a tak nás ani nepřekvapilo další omezení hasičiny, kdy z důvodu "bezpečnosti" se na sto metrů překážek vyřadila kladina a na štafetě 4x 100 m kladina i domeček. Přesto všechno se nám podařilo vyhrát všechny discipliny a opanovat i stupně vítězů v jednotlivcích .1. místo celkové a také první místo útok a v jednotlivcích Ivan Pěnča 1., Josef Pěnča 2. a Petr Cikhart 3.

Obrazek

     Krajská soutěž proběhla v  Českém Krumlově a opět jsme netahali za druhé housle. Po součtu 6 časů na stovce ( 115 sec.) jsme drželi 1. místo. I štafeta v našem podání byla vítězná a čas 64:06 sec byl zatím naším nejlepším časem ( v tomto složení) na útok jsme tedy nastupovali se součtem 2 body ale za námi to vřelo a nebylo nic jasného až do posledního útoku. Útok se vydařil na třetí místo a tak jsme celkově vyhráli a postoupili tak do kola národního , které se bude letos konat v Ústí nad Labem. V jednotlivcích jsme potvrdili roli favorita a tak byl Josef Pěnča 1.,     Ivan Pěnča 2., Michal Černovský 3.a Petr Cikhart 4. Po návratu do Hoštic nás mile překvapil Tonda Minarský, který nás přivítal se svačinou v ruce. Úspěch jsme oslavili z části na Ranči Šimona Pláničky a z části v hospůdce v podzámčí.

Obrazek

Obrazek

            Národní soutěž se letos konala v Ústí nad Labem. Opět nám pan Neidl poskytl k dopravě pomalovaný autobus a tentokrát i s řidičem Standou . Soutěž se uskutečnila na městském stadonu na tartanu a konečně zase v tretrách. Počasí bylo také nádherné a ubytování i strava také v nejleším pořádku. Po opožděném příjezdu a prezentaci jsme absolvovaly jako poslední trénink útoku a vše se vydařilo . Druhý den vše začalo a to stovkami a poté štafetou. Stovky se nepovedly podle našich představ a tak jsme se spoléhali trochu na štafetu. Bohužel i při štafetě došlo k chybičce a počítal se čas druhé štafety. Vše jsme chtěli napravit druhý den útokem, který kluci letos vypilovali. I když čas byl naším nejlepším, co jsme na republice kdy předvedli, přesto nám zůstalo celkové 15. tedy poslední místo. I tak si všichni zaslouží poděkování, neboť tyto výsledky by nám v Jihočeském kraji stačili k postupu na republiku.. Po návratu nás očekávaly naše ženy v hospůdce v Podzámčí, kde nám společně s hospodou připravily vborné občerstvení.

ObrazekObrazek