Jdi na obsah Jdi na menu
 


soutěže 2007

10. 9. 2007

Soutěže 2007

1.kolo Malenice – počasí parádní, jen překážky a terén žalostné. Stovky jsme i tak zvládli dobře a součet 4 časů byl nejlepší.ze všech. Na řadu přišel útok- každý na vlastní mašinu. Čas na sklopky byl průměrný 27 sec. a stačil by nám na krásné celkové 2. Místo jenže diskvalifikace za údajné dotáčení saváků po ukončení útoku nás odsunula na místo poslední. 2.kolo (okresní) Vodňany – tentokrát se počasí zbláznilo a od rána lilo a lilo. Pořadatelé proto odklidili ze stovek kladiny kvůli bezpečnosti závodníků. Takže bariéra, hadice, rozdělovač a hurá do cíle.Přesto to šíleně klouzalo. Opět výhoda pro další týmy které kladinu nezvládají tak jako my. Ale nevadí zabojovali jsme a opět jsme po stovkách vedli. Přestalo pršet a na útoky jsme měli už sluníčko. Vylosované 16. pořadí nás odsoudilo čekat, jak dopadnou útoky ostatních . Trocha nervozity ale útok se povedl bez velkých chyb a čas 35,67 sec nás vynesl na třetí místo v poháru starosty okresu a také na 1. místo celkově a postup do kola 3. tedy krajského. Úspěch umocnilo i 1.místo Josefa Pěnči a 3.místo Petra Cikharta v jednotlivcích. 3.kolo (krajské) Strakonice – konečně počasí i dráha na úrovni, jen ten dlouhý nástup a vítání hostů- to byla doba. Vše začalo štafetou a Obrazeknaším časem 65,08 sec který nás zařadil na průběžné 2.místo. Po obědě to vše pokračovalo stovkami. Dařilo se nám střídavě ale v celku dobře, neboť jsme zvýšili náskok před třetími . Výsledky jednotlivců: 3. Pěnča Josef - 18,79 sec. Cikhart Petr - 19,00 Habich Michal – 20, 35 Kašák Václav - Pěnča Milan - 21,06 Pěnča Ivan - 21, Cikhart Pavel - 22, Šimon Martin- 23, celkový součet 122,03. Na řadu přišli útoky. Nám se útok podařil nad očekávání a čas 32,37 sec. na nástřikové terče je jeden z nejlepších za poslední léta. Čekali jsme tedy na útok našich největších soupeřů z ObrazekNemyšle.Ti však tíhu neunesli a útok 43 sec by jim stačil jen na druhé místo, ale následná diskvalifikace je odsunula na místo poslední. A tak jsme po 10 letech opět vyhráli kraj a už se těšíme na kolo národní do Plzně, navíc Pěnča Josef obsadil krásné 3. místo v jednotlivcích.

Pohárové soutěže jsme letos zahájili v Mladějovicích . Dostali šanci i naši mladí a tak čas 29 sec. na sklopky nebyl špatný. Celkové 5. místo bylo úspěchem.

Další soutěž proběhla ve Zvotokách . Tam už se tolik nedařilo a čas 41 sec. na sklopky byl zklamáním ( 9. místo)Obrazek

Navštívili jsme také soutěž Šumavské ligy v Přechovicích a podařilo se nám urvat 2 body za 14. místo a čas 28,47 sec na sklopky. Při útoku jsme nasekali až moc chyb a doufáme že už to horší máme vybrané.

Další pohárová soutěž a to v Sousedovicích to však Obrazeknepotvrdila a i když bylo na medajli tak jsme časem přes 29 sec. na sklopky obsadily 4. místo. Škoda, medaile byla na dosah. Poprvé se předvedl i náš řidič Pepan a bylo to dobré - nezapomělo se ani na pokřtění v kádi.

Sobota 18. srpna byla pro nás sváteční, neboť jsme navštívili 2 pohárové soutěže v útoku a Obrazekobě se zapisují do naší historie. Ráno pohárová soutěž v Bavorově na klasickou PS 12 a čas 27,61 sec je naším letošním nej časem. Obsadili jsme 4. místo a od medaile nás dělila pouze jedna setina .

Odpoledne pak v pozměněné sestavě s mašinou od Nišovic a s jejich strojníkem se nám povedl čas, který Hoštice ještě nikdy neudělaly a to 22,84 sec.Celkové 11. místo je také nejlepší umístění v Šumavské lize.

Sobota 25.8.- v průběhu Stodoly Michala Tučného jsme se rozjeli zasoutěžit si do Řepice. Při náhěhu k základně nám však dva kluci uklouzli a rozhodili si tak spoje, že jsme poprvé letos útok nedodělali. Nevadí , ve Strakonicích za týden to napravíme.

Sobota 1.9. 2007 - Dlouho očekávaný výjezd na pohár do Strakonic. Vyskytly se problémy- nebyl košař, a tak jsme museli povolat Jardu, Obrazekkterý bude od příštího roku naším členem. Útok vyšel na jedničku a čas 27,34 sec. nám stačil na 1. místo.Kluci dokázali, že tréninky a soutěže nám něco daly a forma tedy přišla v pravý čas, neboť již za 14 dní jedeme na republiku.

Mistrovství České republiky v požárním sportu -14.-16.9.2007 Plzeň.
V pátek po příjezdu do Plzně jsme spěchali na trénink útoku. Útok se šel na společnou mašinu a to FPN 10-1000, a tak to pro nás bylo vše jinak, navíc se startovala až po startu. Přesto trénink vyšel a už jsme se těšili na druhý den.Obrazek
Začalo se stovkami -
60. Pěnča Josef - 18,20s,
82.-Cikhart Petr - 18,60s-osobák,
106.Habich Michal-19,16s- osobák,
116. Pěnča Ivan - 19,83s - osobák,
123. Kašák Václav - 20,62s,
129. Šimon Martin - 21,59s,
133. Habich Jiří - 22,72s-osobák,
134. Cikhart Pavel - 22,99s,
137.Pěnča Milan -29,45s.

Součet časů 118,00sekund a zlepšení z kraje o 4 sekundy a celkové 15.místo.

Následovala štafeta. Jako první ji odběhla druhá štafeta. Pavel pro bolest nohy přepustil místo ve štafetě Michalovi a tak nebylo moc času na secvičení . Přesto čas 70,79s. nebyla nejhorší pojistka. Naše lepší štafeta znovu vylepšila čas z kraje a to na 64,51s a 14.místo ze všech.
Na útok jsme nastupovali z 15. tedy předposledního místa. Ještě při rozcvičení se potvrdilo zranění Pavla, a tak opět přesuny a to dost velké. Petr musel přejít ze svého zažitého proudu na levý a Ivan šel proud pravý. Navíc při přejímce materiálu jsme zjistili, že hadice C je užší, a tak jsme si půjčili jinou, již použitou a to na poslední chvíli ,takže nervy byly na pochodu, což se projevilo při samotném útoku. Na předku malé zdržení Vaška a kobra na hadici Petra která mu nedovolila zamířit přesně na terče. Zadek vyšel zdánlivě dobře a tak jsme čekali na čas. Pravý Ivan nástřik ve 30. sekundách což by bylo 14. místo, levý nástřik se však již z popsaných příčin zdržel a to na 44 sekund, což by bylo místo poslední. Jenomže to ještě nebyl konec smůly. Tlak vody do napouštěné nádrže nám vytočil koš a tak přišla diskvalifikace a tedy poslední místo. Škoda. Za rok se pokusíme vše napravit, ale bude to těžké.

Obrazek

Na závěr soutěžní sezony nás očekávalo malé překvapení. V součtu bodů z pohárových soutěží pořádaných okresem jsme se umístili na velmi pěkném 4. místě, součtem 61 bodů, o pět bodů za medailí.

Také jsme se umístili v Šumavské hasičské lize a to na celkovém 22. místě z 39 zúčastněných a se 7 body. Zúčastnili jsme se 2 soutěží.


 

 




 

Náhledy fotografií ze složky Soutěže 2007